Stillheten i Leif Johanssons Fotografi

Nu när vi har tagit oss igenom stormen Simone kan det vara skönt att reflektera över vår normalt fridfulla bygd. Vår medarbetare Leif Johansson har arbetat på Maa som smörjare under snart tio år, men på fritiden hinner han ta känsliga bilder på landskapet och den historiska bebyggelsen i trakten kring Maa. 

Som skogsbönder och Sågverk är vi alla ansvariga för att skydda och respektera den stilla plats som Leif skildrar. Vi är alla uppväxta i bygden och minns att medan skogsbruk är en viktig inkomstkälla, så innehåller det mycket mer. I skogen jagar och fiskar vi, plockar bär och svamp och stöter ibland på historiska husgrunder och murar från tiden då vår bygd var gränsen till Danmark. Leif berättar att det varit naturligt för honom att söka sig till naturen för inspiration. Uppvuxen som han är med skogen inpå knutarna var det där han ville hämta motiven och förhoppningsvis fånga något djur på bild.

Under tio år på Maa har Leif dokumenterat utvecklingen på såget i ständig cyklisk förändring. Varje år skickar vi på Maa ut en kalender till 1100 kunder och där får vi ännu ett tillfälle att ta med Leifs bilder som han samlat ihop under året.

Ni som vill beställa en förstoring av ett av Leifs foton kan kontakta honom på photoconcept@telia.com

Till dess kan vi njuta av ron och stillheten här på Maa.se.