Hösten och förväntningarna

Här på Maa Såg är vi nu i full produktion med den nya robotiserade ströläggaren. Det är med stor förväntan vi tar denna teknik i anspråk. Efterfrågan på sågade trävaror är god, tillgång på råvara är tillfredsställande och med den nya anläggningen bör vi kunna öka vår omsättning. Vi vill ta till vara den nuvarande högkonjunkturen, som vi tror varar i tre till fyra år till. På så sätt är vi väl rustade när konjunkturen vänder nedåt igen.

I en orolig omvärld får man ta varje tillfälle att njuta av vår egen trygga hembygd. Nu är det andra veckan i Oktober så det är dags för älgjakt igen. Kollegan Pär Åstrand med vänner har flitigt tagit vara på extra utrymmen på sågen för att bygga älgtorn, givetvis utav virke som grott och sågats lokalt. Som VD hos Maa är det ett nöje att få bidra till en näring och en upplevelse som ligger bygden så nära till hjärtat.

Själv inspireras jag av Falkenbergs FF både i upp- och nergångar. Många hade trott att FFF inte skulle klara sig kvar i Allsvenskan, och efter fem förlustmatcher i rad verkade läget ganska mörkt. Nu har laget två segrar i fickan och är återigen ovanför strecket. Henke Larssons ledarskap kan vara det som håller ihop lagets självförtroende. Förhoppningsvis kan det räcka för att FFF kan stanna kvar, men för säkerhets skull föreslår jag att vi alla går och hejar på dem när de spelar mot Helsingborgs IF den 20:e Oktober.

Trevlig fortsatt höst.

 Foto av kollegan Pär Åstrand

Foto av kollegan Pär Åstrand