Gott nytt bokföringsår

Den sista April avlutar vi på Maa vårt bokföringsår. Året som gått inleddes något trögt på grund av råvarubrist, men preliminärt ser det ut som om vi kan redovisa en acceptabel vinst.

Det nya året bjuder på stora förhoppningar för vår del: Den robusta exportmarknaden har gynnat oss genom stor efterfrågan på just det kvalitets virke som vi erbjuder: främst TR 26 och C24. Framförallt Storbritannien köper dessa produkter, och de frågar gärna om miljöcertifierat virke, vilket bygdens skogsägare ofta kan erbjuda tack vare gröna skogsplaner.

Medans Peter packar för att resa till England på säljresa forstätter vi här hemma på att planera för ett framtida Maa. Vår produktionstakt är nu högre än någonsin, så vi tar det som tecken på att vår satsning på teknologi och personal har gett utdelning. Tillgången på råvara är numera god -även om priserna är historiskt höga- så det är läge för oss att fortsätta investera.

Med ökad vinst kan våra ambitioner förverkligas. Jag återkommer i en senare blogg om detta, men det ser inte ut som om hängmattan blir så mycket utnyttjad i år heller.