Familjeföretaget i högkonjunktur

Vi går mot högkonjunktur vilket är glädjande efter flera tuffa år. Vi på Maa har redovisat vinst för varje år under lågkonjunkturen. Nu när tillväxten tar fart satsar vi på att ta marknadsandelar. Liksom vår nationalklenod Zlatan vågar vi ta en del risker och gå in i närkamper.

Det är Storbritannien som driver exportmarknadens tillväxt. Detta gynnar oss på Västkusten som kan spara på tid, kostnader och utsläpp när vi skeppar trävaror direkt från Varberg, Falkenberg, Halmstad och Göteborg.

Både export- och inhemsk marknad efterfrågar kvalitetstimmer för byggnadsindustrin. Vår Halländska skog ligger då bra till, särskilt den långsamt växande inlandsskogen som vi kan skörda i Maa trakten. Vi på Maa är givetvis ivriga att få marknadsföra kvalitetsmärkt timmer. Vi premierar högvalitativt virke genom individuell mätning istället för travmätning och kvalitetsmätning enligt C24 och TR26. Det ger det bästa värdet för skogsägaren, och förser uppköpare med varorna de efterfrågar mest.

Snabba svängar innebär stora fördelar för ett familjeföretag som Maa. Våra beslutsvägar är korta och byråkratin är minimal. Vi planerar just nu en rad investeringar i vår produktion, som kommer att verkställas snabbt och göra Maa till ett ännu snabbare och vigare företag. Vi ser fram mot ett enastående 2014.